Kultur-og byliv

Fuld skrue på Borgerforeningen

12. november 2012


Lørdag den 3. november gæster Queen Machine Borgerforeningen

 

Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg kan i uge 43 og 44 præsenterer:

 

 

Onsdag  d. 24. oktober kl. 19.30: Svendborg Kammermusikforening præsenterer Randers Kammerorkester -. Billetpris kr. 150,- – dørene åbner ½ time før koncertstart. Arr.: Kammermusikforeningen.

Brahms: Ungarske Danse nr. 5 og 6 arr. for decet, Bartók: Strygekvartet nr. 1. Ligeti: 10 stykker for blæserkvintet. F. Farkas: Antikke ungarske danse for blæserkvintet.

 

Torsdag d. 25. oktober kl. 14.00: Spil Dansk: Familiekoncert m/ Dyr i Drift – Fri entré – Dørene åbner ½ time før Showstart. Arr.: Borgerforeningen

I forbindelse med Spil Dansk 2012 vil det lokale familieorkester Dyr i Drift indspille live-cd i Borgerforeningens flotte Guldsal.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Varme vuggende rytmer fra en anden verden

31. oktober 2012

Den mozambikanske trommeslager og sanger Deodato gæster Giant Steps

 

Sensitive og fløjlsbløde ørehængere spækket med sammensatte, vuggende rytmer fra Afrika og Brasilien smelter på tungen. Kort sagt Deodato Siquir er tilbage i Svendborg torsdag d. 1. november kl. 20, og så er det bare om at få lettet rumpetten i en vis fart, hvis man længes efter lune aftener tilsat inciterende musik fra en anden verden.

 

På ronga, portugisisk og engelsk synger Deodato med sin varme, blide stemme til trommerne, der hvirvler af sted, og gør det svært at sidde stille. Den charmerende trommeslager og sanger leverer forførende rytmer med en sofistikeret sound fuld af overskud og energi. Som en ægte verdensborger er Deodato vokset op i Mozambique, bor i Sverige, spiller med danske musikere og turnerer i det meste af Europa. Nu er turen kommet til Danmark nærmere bestemt Giant Steps, og med på holdet er de musikalske venner – tre fremragende instrumentalister – som tilsammen med lethed formår at sparke temperaturen yderligere i vejret.

Og de er Søren Heller: guitar, Anders Bast: sax og Isildo Novela: bas.

 

 

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Gratis øl, live musik og live tv på RASMUS

30. oktober 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Gratis øl, live tv, live musik og nissepiger på RASMUS, Frederiksgade 19


RASMUS tager forskud for J-dag, fredag 02.november 2012 og deler gratis øl ud mellem klokken 19.30 og 20.30.

Kl. 19.00 går Ugl & Fugl på scenen for fuld udblæsning.

TV2 sender 40 minutters direkte tv fra RASMUS – med fokus på J-dag.

Carlsbergs nissepiger kommer og uddeler gratis juleøl.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Festlig aften med mad og dans til levende musik

30. oktober 2012

16. november invitereres igen til Balaftener i den flotte nyrenoverede Guldsal i Svendborg. Borgerforeningens populære Kulturcafé står for buffeten og danseorkestret Christian Søgaard Trio Grande spiller op til dans.

 

Succesen fra de sidste par års balaftener bliver nu fulgt op. Det har været svært at finde en dato hvor både orkestret og Guldsalen har været ledig, så det bliver eneste chance i dette efterår.

Fynboer vil gerne ud og danse, spise og more sig til levende musik, men da der kun plads til højst 60 par i salen, er det nødvendigt at bestille plads.

Man bestiller plads til spisning og dans på mogens.dyhr@privat.dk . Vil man hellere ringe kan det ske på tlf. 23 35 68 01.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Åben scene på Hansted med Øyvind Ougaard

29. oktober 2012

Åben scene - med Øyvind Ougaard
Tirsdag den 30.10 på Hansted

 

Så er der en ”ping” i ledersædet ved Åben Scene -
 Øyvind Ougaard – kendt fra diverse sammenhænge med sit energiske og virtuose harmonikaspil – vil styre aftenen. Scenen er som vanligt åben og der vil bl.a være prøver fra en sammenspilssession, som afholdes mandag den 29.10. kl. 16 – 21
på CSV i Jernbanegade 10
Tag en sang eller et instrument med eller støt op om en garanteret sjov og festlig aften.
Fri EntreKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sange fra Landskabet

27. oktober 2012

 

Erik Grip kommer til Egense Forsamlingshus den 2. november kl. 20 og synger sine velkendte og afholdte viser. Erik Grip har tidligere været i Egense og samlede fulde huse, og nu ser vi frem til endnu en koncert med nye og velkendte numre.

Erik Grip er især kendt for sine fortolkninger af danske digte, sange og viser. Han kan fortolke gamle Grundtvigs digte, Sigfred Pedersen tekster og vores allesammens Halfdan Rasmussen.

Erik Grip debuterede i Tivolis Visevershus i 60’erne og har siden turneret rundt til de fleste festivaler, kirker og forsamlingshuse i Danmark. Vi kender ham fra ”Rose skal vi danse”, ”Åbent Landskab” og ”Velkommen i den grønne lund”, sange mange kan synge med på.

Billetter, kr 110 i forsalg/120 på døren, kan bestille hos: evaagger@hotmail.comKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hyldest til Tom Waits på Harders

22. oktober 2012

Lørdag d. 27 oktober kl. 21.00 lukker spillestedet Harders op for en unik fortolkning af den amerikanske musiker Tom Waits og hans musk.

 

Denne begivenhed finder sted i form af en koncert med orkesteret Die Reeperbahn – Hyldest til Tom Waits som på alle måder formår, at rumme hele det Waits’ke sangkatalog og videregive det til publikum så selv den skarpeste kritiker kun kan læne sig tilbage med et smil på læben og lade sig forføre af stemningen.

 

Sidst at Die Reeperbahn – Hyldest til Tom Waits spillede i Svendborg var d. 4 juni 2011.

I mellemtiden har bandet trukket fulde huse på på adskillige spillesteder rundt om i landet.

Her i blandt: Mojo, Drop Inn (København), Gyngen (Aarhus), Musikhuzet (Bornholm), Dexter (Odense), for at nævne nogle få.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Borgerforeningen i uge 43 og 44

21. oktober 2012


Lørdag den 3. november gæster
Queen Machine Borgerforeningen

 

Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg kan i uge 43 og 44 præsenterer:

 

 

Onsdag  d. 24. oktober kl. 19.30: Svendborg Kammermusikforening præsenterer Randers Kammerorkester -. Billetpris kr. 150,- – dørene åbner ½ time før koncertstart. Arr.: Kammermusikforeningen.

 

Brahms: Ungarske Danse nr. 5 og 6 arr. for decet, Bartók: Strygekvartet nr. 1. Ligeti: 10 stykker for blæserkvintet. F. Farkas: Antikke ungarske danse for blæserkvintet.

 

Torsdag d. 25. oktober kl. 14.00: Spil Dansk: Familiekoncert m/ Dyr i Drift – Fri entré – Dørene åbner ½ time før Showstart. Arr.: Borgerforeningen

I forbindelse med Spil Dansk 2012 vil det lokale familieorkester Dyr i Drift indspille live-cd i Borgerforeningens flotte Guldsal.

 

I denne særlige anledning har bandet inviteret blæsertrioen ”De coole Pingviner” samt den dygtige lokale guitarist Simon Kirk ombord, og den musikalske rundrejse vil gå til savannens dyr, skovens dyr og havets dyr.

 

Sangene vil være et uddrag af bandets fire cd-udgivelser samt et par enkelte nye numre.

 

Mød op til en hyggelig og musikalsk oplevelse i Borgerforeningen for store og små – unge og grå. Kom og skrål med og kom med på cd. Bandet lover, at der vil blive blæs på i bogstaveligste forstand!

 

Dyr i Drift er: Morten Overgaard-Larsen -  sang og bas, Jonas Hellersted – sang og guitar, Søren Lomholt – keyboard, Anders Hjuler – trommer samt Simon Kirk – guitar og producer og ”De coole Pingviner”: Anders Ringgaard Andersen – Trombone, Asbjørn Storm Kamban – trompet og Simon Nielsen – tenorsax.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Utæmmet musikalsk energi fra The KutiMangoes

20. oktober 2012


Glade musikere sætter Giant Steps på den anden ende torsdag aften d. 25. oktober på Arne B.

www.giantsteps.dk

Giant Steps præsenterer nyt spændende band på Spil Dansk Dagen

 

Hvordan ville det lyde, hvis Fela Kuti, Charles Mingus og Ornette Coleman spillede sammen anno 2012 ? Det spritnye danske band The Kutimangoes er ikke i tvivl og giver svaret på den årlige Spil Dansk Dag torsdag d. 25. oktober i Giant Steps, hvor seks hammerdygtige herrer deler ud af en pose hjemmelavede blandede bolsjer fremstillet af afrobeat, elektrisk jazz, soul og blues.  

 

Etablerede navne og nye ansigter er gået sammen om at skabe musik, der ikke lyder som noget andet, og som fokuserer på et heftigt groove og ren utæmmet energi. Bandet jonglerer med både trommer, percussion, saxofoner, basuner, keyboards, Fender Rhodes og klaver – et totalt ustyrligt tabernakel, hvis musikere skifter instrumenter fra nummer til nummer.

 

De farverige kompositioner skrives og arrangeres i fællesskab, og ud sprøjter en kraftig vitaminindsprøjtning -  en universel feelgood-musik med urkraft og drive, råb og skrig, raslen og banken. En fest uden grænser og snævre bånd kan begynde, og hele Svendborg er inviteret med.

 

Publikum skal møde Johannes Buhl: keyboards, Michael Blicher og Lars Greve: sax, Gustav Rasmussen: trombone/guitar, Morten Ærø: trommer samt Casper Mikkelsen: percussion.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Spil Dansk Dagen med Blue Holger D
.

17. oktober 2012

Spil Dansk Dagen med Blue Holger D
Symfonien, Ollerup Efterskole Sang og Musik
Torsdag 25. oktober kl. 19.30
Billetter: www.sydfynsbilletten.dk  tlf. 6224 2419 eller ved døren

 

 

Er du ”sort og fuld af skår” skulle du måske dukke op på Symfonien, Ollerup Efterskole, torsdag 25. oktober kl.19.30, hvor Jan Schønemann og Blue Holger D. spiller blues og roots i anledning af Spil Dansk Dagen.

Endnu én CD i rækken af Jans finurlige danske fortolkninger af blues-klassikere som Eric Claptons ”Broken Down”, der i Jans oversættelse hedder “Er ude af drift”, eller f.eks. “I’ll play the blues for you”, der selvfølgelig har fået titlen “En blues til dig”.

For Jan Schønemann er gendigtningerne af gamle blues-numre et hjerteanliggende, der igen- nem flere år har udviklet sig til at blive et mere og mere spektakulært projekt. For Blues-politiet er det selvfølgelig tabu at røre ved “de hellige tekster”, men som Jan selv siger, så giver det numrene en friskhed og lader de enkle og ligefremme tekster få en ny platform at stå på. Sammen med Henning Kaa på sydende bluesguitar, Claus Trohl på klagende mundharmonika og Per Vincent på solide herretrommer præsenterer Jan, der i denne sammenhæng spiller bas, sin nye CD ”Sort og fuld af skår”. 
Kom endelig indenfor på Harmonien torsdag d.11.oktober kl.20 og oplev bluesmusikken på en anderledes måde. Der er gratis adgang og naturligvis mulighed for at hænge over en øl og være melankolsk – det er jo blues!

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerMøllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Kullinggade 29 - 5700 Svendborg Tlf. 62 25 18 28
Speciale: miljøvenligt træ

Robinie-Egetræ-Douglasgran-Lærketræ.
Vestergade 96, 5700 Svendborg

Tlf. 62 22 47 40

Lokale annoncer

Svendborg Museum Grubbemøllevej 13, Svendborg
Tlf. 62 21 02 61


Brogade 1-3, Svendborg
tlf: 72 18 55 55

Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af MøllergadeDeltag i den kulturelle debat
www.svendborgkultur.dk
Kulturelt Samråd Svendborg


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Blues ‘n’ Roots

Svendborg Blues 'n' Roots
Tilmeld nyhedsmail

Debattemaer på bloggen

OverblikDe mest debatterede emner på bloggen finder du her

Lokalmedier  - Få Dit arrangement med

Frederiksøens fremtid

Frederiksøens fremtid
-Åben debat -Ideer og tanker -Skitseforslag

Blogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren: