Events

Innovativ workshop den 13.november

26. oktober 2012

Download program

Tilmelding til kontakt@fremtidsfabrikken.com

Det er gratis at deltage i den innovative workshop

Se mere på www.fremtidsfabrikken.com  

 

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

I begyndelsen var ordet

25. oktober 2012


(Illustration: GRAFlab)

Mød sprogforsker Ken Ramshøj Christensen

Torsdag d. 1. november kl. 19-21 på Naturama

Hvordan opstod vores evne til at tilegne os et sprog? Hvordan bearbejder hjernen sprog? Få et bud torsdag d. 1. november kl. 19-21, når Naturama får besøg af associeret professor Ken Ramshøj Christensen fra Aarhus Universitet.  Ifølge Ken er sprogevnen et resultat af to forholdsvis bratte udviklingsspring og ikke et resultat af langstrakt gradvis udvikling.

 

Sprog og hjerne
Ken Ramshøj Christensen er sprogforsker og forsker i, hvordan hjernen bearbejder sprog. Han udforsker grænselandet mellem sprog, tænkning og hjerne. Ken har kombineret sprogstudier med naturvidenskabelige undersøgelser af hjernen for at finde ud af, hvad der er fælles for alle sprogs grammatik, hvad der varierer og hvordan. Ken har været optaget af, hvordan vores hjerne muliggør sproglig variation, men samtidig også begrænser den. Hvordan påvirker mening og betydning i informationsstrukturen den syntaktiske struktur, dvs. det sæt af regler, der knytter sig til et givent sprog? Hvordan er sproget indlejret i hjernen? Hvordan påvirkes sproget af hjerneskader?

 

Pris for ph.d.-afhandling
Ken Ramshøj Christensen har både ansættelse ved Institut for Æstetik og Kommunikation på Aarhus Universitet og ved Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab på Århus Universitetshospital. I 2006 fik han en pris fra Aarhus Universitets Forskningsfond for sin ph.d.-afhandling. Han er en efterspurgt foredragsholder, når det gælder det danske sprog.

 

Billetpriser
Prisen er 75 kr. pr. person inkl. kaffe og kage. Billetter til foredraget sælges i Naturamas billetsalg tirsdag-søndag kl. 10-16. Billetter kan også reserveres på T 6221 0650.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Innovativ workshop den 13.november

20. oktober 2012

Download program

Tilmelding til kontakt@fremtidsfabrikken.com

Det er gratis at deltage i den innovative workshop

Se mere på www.fremtidsfabrikken.com  

 

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lær at bruge en hjertestarter

20. oktober 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Onsdag den 24. oktober kl. 19 åbner Falck stationen igen dørene for et kursus i brugen af hjertestartere.

 

Falck og Beredskabsafdelingen i Svendborg Kommune vil demonstrere, hvordan man bruger en hjertestarter og undervise lidt i førstehjælp. Man kan også være heldig at se en ambulance og akut-lægebil indeni.

Arrangementet foregår på Falckstationen. Det er gratis og kræver ikke tilmelding. Arrangementet gentages i november. Læs mere om arrangementet nedenfor og på www.sundhed.svendborg.dk.

Tilbuddet er igangsat af Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Svendborg Kommune, som også har bevilliget penge til at gøre flere hjertestartere døgntilgængelige forskellige steder i kommunen.

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har desuden finansieret, at der nu er en døgntilgængelig hjertestarter i Rådhusgården.

 

 

Mere information om hjertestarterkurserne:

Hvad:
Førstehjælpens fire hovedpunkter ved

·        Genoplivning

·        Basal hjerte lungeredning

·        Praktiske færdigheder for brug af hjertestarter

·        Hjerte-lungeredning

Mulighed for at se en ambulance og akut-lægebil, hvis de er hjemme 

Demonstrationerne gennemføres af en instruktør fra Beredskabet og en fra Falck.

Hvem:
Alle kan være med. Der er ingen tilmelding, ingen krav til forkendskab, og det er gratis.

Hvor:
Falckstationen i det store mødelokale, Odensevej 48, 5700 Svendborg (parkering bag brandgaragen)

Hvornår:
Onsdag den 24. oktober 2012 kl. 19 
Torsdag den 15. november 2012 kl. 19Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dialogmøde i Hesselager den 22.oktober

16. oktober 2012

www.svendborgbloggen.dk

www.hesselager-vormark-bylaug.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Blue Holger D er vågnet – ny CD

3. oktober 2012


(Foto: Ulrich Klostergaard)

En blues til dig?

Er du sort og fuld af skår skulle du måske dukke op på Harmonien, Møllergade 36, Svendborg torsdag d.11.oktober kl. 20, hvor Jan Schønemann og Blue Holger D.har release på Jans nye CD Sort og fuld af skår - endnu én CD i rækken af Jans finurlige danske fortolkninger af blues-klassikere. 

For Jan Schønemann er gendigtningerne af gamle blues-numre et hjerteanliggende, der igennem flere år har udviklet sig til at blive et mere og mere spektakulært projekt. For Blues-politiet er det selvfølgelig tabu at røre ved “de hellige tekster”, men som Jan selv siger, så giver det numrene en friskhed og lader de enkle og ligefremme tekster få en ny platform at stå på. 

Sammen med Henning Kaae på sydende bluesguitar, Claus Trohl på klagende mundharmonika og Per Vincent på solide herretrommer præsenterer Jan, der i denne sammenhæng spiller bas, sin nye CD. Kom endelig indenfor på Harmonien torsdag d.11.oktober kl. 20 og oplev bluesmusikken på en anderledes måde. Der er gratis adgang og naturligvis mulighed for at hænge over en øl og være melankolsk – det er jo blues!Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Snaps på Bib

29. september 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Niels Stærup om kryddersnaps på Svendborg Bibliotek

Mandag den 1. oktober 2012
 kl. 19.30 
  

 

Mandag aften d. 1 oktober er der snapse foredrag på Svendborg Bibliotek.  Niels Stærup, som er aftenens foredragsholder, er en af Danmarks mest anerkendte snapse eksperter og bl.a. forfatter til bogen “Kryddersnaps”, og har i øvrigt en omfattende og flot hjemmeside kryddersnapse.dk, som bør ses.  I løbet af aftenen vil der være smagsprøver på Stærups egne snapse og Niels Stærup fortæller om hvordan man laver gode kryddersnapse, bl.a.  fra ting i køkkenet.  Endvidere får man noget af vide om snapsens historie og gamle lægplanter. 

Billetter kan købes via svendborgbibliotek.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Åbent hus på Skårupskolen – Skårup Fri Fagskole

29. september 2012


Lærer Mette Toft og elev Sanne Ramsgaard rider hestene hjem fra Økologisk Høstmarked, hvor Skårupskolen var medarrangør

 

Skårupskolen åbner dørerne for interessede den 30. september 2012.

Samme dag hvor efterskolerne også holder åbne huse. Den tidligere husholdningsskole er nu under skoleformen De Frie Fagskoler, som er et relevant 10. klasses tilbud under kostskoleformen. Tilbuddet er for normaltbegavede unge mennesker, som har brug for et alternativ til de store efterskoler. På Skårupskolen er der max 50 elever og det giver mulighed for at opleve fælleskab og nærvær på en anden måde end på de store skoler. Man skal være fyldt 16 år eller have afsluttet 9. klasse og da der ingen øvre aldersgrænse er, er eleverne typisk mellem 16 og 19 år.

 

På Skårupskolen kan man afslutte skoleåret med prøver på FS10 og FSA-niveau, og som det eneste sted i landet, kan man tage De Frie Fagskolers Basisprøve, FSB, som er en prøve i dansk, engelsk og matematik som tager udgangspunkt i de faglige krav som erhvervsskolerne stiller. Det vil sige, at de matematiske færdigheder er praktiske og de danskfaglige sigter primært efter rutine i faglig læsning og analyse. Ca. 15 % vælger denne prøveform, mens 75% sigter mod en af folkeskolens afgangsprøver.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Verdens nordligste jægere

27. september 2012

Se dokumentarfilmen af Staffan Svedberg

Torsdag d. 4. oktober kl. 19-21 på Naturama

Naturama viser Staffan Svedbergs film om jægerne i Siorapaluk på Grønland. Staffan Svedberg er filmfotograf og har gennem 30 år besøgt byen Siorapaluk af seks omgange, hvor han har levet sammen med jægerbefolkningen og filmet deres hverdag. Filmen viser spændende jagter på sæl, hvalros, isbjørn og moskusokser, men har også fokus på klima- og kulturændringer i jægersamfundet. Hvad sker der med dyrene, når polarisen smelter? Hvad sker der med jægersamfundet, når der kommer TV, telefon og Internet?

 

Bygd med 65 indbyggere
Siorapaluk er den nordligst liggende naturlige bygd i Grønland med 65 indbyggere, som primært lever af jagt og sælfangst. Bygden har egen skole, kapel, butik, varme- og elektricitetsværk. I 2011 fik bygden fint besøg, da Regentparret kom til kaffemik. Vejret har drillet de tre andre gange, hvor et besøg har været programsat. Efter dokumentarfilmen vil der være et oplæg om fangerkulturen. Grundet sygdom kan Staffan Svedberg desværre ikke selv være til stede.

 

Billetpriser
Prisen er 75 kr. pr. person inkl. kaffe og kage. Billetter til foredraget sælges i Naturamas billetsalg tirsdag-søndag kl. 10-16. Billetter kan også reserveres på T 6221 0650

 

www.naturama.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kun skibsfører? Eller skibsfører og ”sundhedsleder”?

26. september 2012

Download folder til seminar

 

Gratis seminar for studerende og sejlende på SIMAC i SvendborgHvordan løfter vi skibsførerens kompetencer, så han eller hun klædes på til at blive en moderne ”sundhedsleder”?


Det er gratis at deltage, og seminaret er for studerende på de maritime uddannelser samt sejlende skibsførere og sætteskippere m.fl.. Målet er at klæde nuværende og kommende skibsførere på til jobbet som ”sundhedsledere” ved at sætte lys på udfordringerne og kortlægge skibsførerens ansvarsområde, når det gælder sundhed om bord. På programmet er der oplægsholdere fra søfarts- og/eller sundhedssektoren, der giver deres indspark til debatten om ”sundhedsledelse” til søs.

Fordi skibsførerens uddannelse har spot på ledelse, er det svært at komme uden om rollen som forbillede. Men er det ensbetydende med at skibsføreren også skal gå foran inden for sundhed? Sundhedsledelse er et værktøj til at klargøre roller og sætte indsatsen i system, så alle kan finde sine ben at stå på, når skibsfarten skal føres ind i et sundere spor.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerMøllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Kullinggade 29 - 5700 Svendborg Tlf. 62 25 18 28
Speciale: miljøvenligt træ

Robinie-Egetræ-Douglasgran-Lærketræ.
Vestergade 96, 5700 Svendborg

Tlf. 62 22 47 40

Lokale annoncer


Udvikling Fyn
Centrumpladsen 4
5700 Svendborg
tel: 62 23 57 00
Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af MøllergadeDeltag i den kulturelle debat
www.svendborgkultur.dk
Kulturelt Samråd Svendborg


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Blues ‘n’ Roots

Svendborg Blues 'n' Roots
Tilmeld nyhedsmail

Debattemaer på bloggen

OverblikDe mest debatterede emner på bloggen finder du her

Lokalmedier  - Få Dit arrangement med

Frederiksøens fremtid

Frederiksøens fremtid
-Åben debat -Ideer og tanker -Skitseforslag

Blogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren: