Fokus

Rabbits i topform

16. november 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Se billederne fra kampen

 

AF ERIK KIRK, Sportschef Radio Diablo

 

Hør interview med Adama Darboe

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Brug biblioteket – udenfor den normale åbningstid

29. oktober 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Svendborg Bibliotek arbejder netop nu på en model, som på længere sigt skal skabe mulighed for, at bibliotekerne kan bruges af lokalbefolkningen under en eller anden form – uden for den normale åbningstid.


AF CHRISTIAN DAN JENSEN


- Svendborg Bibliotek har den politik, at vi vil arbejde sammen med borgerne i alle større projekter, som vi gennemfører, lyder det fra Jens Christian Horn Andersen. Han er markedsføringschef på Svendborg Bibliotek, og han keder sig ikke. Svendborg Bibliotek har nemlig masser af aktiviteter hele året rundt. En af dem handler om tæt dialog med borgerne.

Gudme Lokalråd har i foråret fået 400.000 kroner fra den kommunale pulje til lokale initiativer til at kunne åbne Gudme Bibliotek uden for den normale åbningstid. Pengene skal bruges i et samarbejde med Svendborg Bibliotek på en teknisk løsning, som gør, at borgerne selv kan lukke sig ind på biblioteket uden for åbningstiden med deres sygesikringsbevis.
- Vi regner med, at biblioteket er klar til at holde åbent kl. 7–21 på alle dage, siger Jens Christian Horn Andersen og håber, at denne løsning også kan bruges i de andre lokalbiblioteker i kommunen, som nu kun har åbent 8 timer om ugen.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kristian og Annette i Ollerup er nu grønne…

28. oktober 2012

(Foto: GO2Green)

AF NIELS CHRISTIAN NIELSEN, Projektleder GO2Green.

 

Kristian og Annette bor i et dejligt rødstenshus på Skolebakken 3 i Ollerup, der er oprindelig er bygget i 1976. Der er siden bygget til, så huset nu er på 156 m². Fra haven og terrassen, er der en pragtfuld udsigt ud over Ollerup by, marker og søer.

Kristian er folkepensionist, og Annette er stadig i fuld vigør på arbejdsmarkedet. Huset og haven er super velplejet og vedligeholdt, så det var en stor fornøjelse, at besøge Kristian på en torsdag formiddag i september, hvor Annette desværre var på arbejde.

 

Denne historie er ikke en boligannonce, men en historie om hvordan, en familie på to voksne har energirenoveret og optimeret deres hus, så de i dag er næsten selvforsynede med vedvarende energi.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rabbits har stadig føringen

28. oktober 2012

AF ERIK KIRK, Sportschef Radio Diablo

 

Svendborg Rabbits er stadig ubesejret efter lørdagens hjemmekampe mod Hørsholm. Det blev en sejr på 90 – 72 i sæsonens 8 runde. 

Rabbitsspilleren Claus Magaard havde denne kommentar efter kampen.

Hør interview med Claus Magaard

 

Efter Hørsholmkampen talte vi også med Rabbits Coach Craig Pedersen. Han er meget tilfreds med sejren , men ville helst ikke snakke så meget om torsdagens storkamp: Svendborg Rabbits mod Bakken Bears.

Hør interview med Coach Craig Pedersen

 

Hør interviewet fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn – Bemærk! uredigeret udgave.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nye filmoplevelser i Baggårdsbiffen

26. oktober 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Du kan se nye kvalitetsfilm fra hele verden i Baggårdsbiffen tirsdag aften i ulige uger. Det er endda blevet billigere.

 

AF JENS SCHNABEL
jensschnabel@hotmail.com

 

Baggårdsbiffen holder til hos AOF i Vestergade. Konceptet er at vise nye film fra hele verden. Det resulterer typisk i smalle film, men der sigtes ikke mod nogen fast genre, blot kvalitetsfilm, så længe de ikke har været vist i biografen før. Faktisk er filmene så nye, at den norske ”Oslo 31. august” måtte skubbes, fordi den var for ny.

Baggårdsbiffen konkurrerer således ikke med Scala, men har et samarbejde, hvor det aftales, hvem der viser hvad.

Baggårdsbiffen er organiseret som en filmklub og må ikke forveksles med Baggårdsteatret. Filmklubben har sin oprindelse i 70′erne, hvor den holdt til ved Kloster Moster. På den baggrund er den også traditionsbundet med besøgende lidt oppe i årene.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

B&U Teatret viser verden fra Busters øjne

26. oktober 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

B&U Teatret opfører i oktober “Busters Verden”, men ambitionerne rækker længere end at lave en ren kopi af originalen.

 

AF JENS SCHNABEL
jensschnabel@hotmail.com

 

- Lige nu fylder den her forestilling rigtigt meget, siger teaterleder Preben Birkeholm fra B&U Teatret om ”Busters Verden”, som teatret opfører på Naturama i oktober.

Det er tidskrævende for børnene at gå på B&U Teatret. For nogle børn har arbejdet med ”Busters Verden” krævet forberedelse fem timer om ugen.

Mens teatrets mellemhold laver ”Busters Verden”, er den ældste gruppe i gang med at øve en forestilling til november. Desuden kommer der en danseteater-forestilling til februar. De forskellige aldersgrupper laver således hver sin forestilling forskudt hen over året med typisk 40 til 50 børn i hver forestilling.

Fra tidligere to forestillinger om året laver B&U Teatret nu mange ting som at besøge skoler, optræde med sang eller dans, tage på turné eller mindre ting som optræden på Bølgen. Der går typisk omkring 200 børn på teatret, men der er stor udskiftning, idet godt 40 børn har været med før, mens de øvrige er nye.

- Det er nogle gode rammer, vi har fået, så vores aktivitetsniveau er steget meget, tilføjer Preben Birkeholm.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

De Konservative vrager Jørgen Lundsgaard

25. oktober 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Jørgen Lundsgaard (C) bliver ikke De Konservatives spidskandidat til det kommende kommunalvalg til næste år.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I en netop udsendt pressemeddelelse fra bestyrelsen i Den Konservative Vælgerforening i Svendborg, fortæller man, at bestyrelsen ikke ønsker Jørgen Lundsgaard som spidskandidat til det kommende kommunalvalg 2013.

Bestyrelsen ser i stedet det nuværende byrådsmedlem Henrik Nielsen som partiets nye spidskandidat.

Der gives ingen begrundelse hvorfor Jørgen Lundsgaard ekskluderes som spidskandidat af bestyrelsen.

Ved Den Konservative Vælgerforenings generalforsamling i starten af 2013, vil bestyrelsen præsenterer dens øvrige forslag til Konservative kandidater til kommunalvalget 2013. Kommentarer: 1 kommentar

Grøn er den nye sort

25. oktober 2012


Hos Hårgalleri 66 i Møllergade har man fjernet de allergi- og hormonforstyrrende produkter fra hylderne

(Foto: mitsvendborg.dk)

Har du lagt mærke til, at rigtig mange hustage rundt omkring bliver plastret til med solceller for tiden? Solceller har virkelig vundet indpas i Danmark og også i Svendborg.

AF METTE THILLERUP, Energitjenesten

Vores beliggenhed mod den sydvendte kyst er også helt ideel, og med en tilbagebetaling på 10 år og udsigt til gratis strøm 20-30 år frem er det svært at finde et bedre sted at investere sine penge for tiden. Og at det så er godt for miljøet, er kun en ekstra fordel…

I det hele taget er GRØN omtanke kommet for at blive. Virksomhederne er også godt klar over tendensen – et grønt brand er et stærkere brand, og det vil blive tydeligere fremover. Slut med brug og smid væk og i gang med ”Reduce Reuse Recycle”.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

P-pladsen i Voldgade friskes op

24. oktober 2012


Parkeringspladsen i Voldgade får nu et tiltrængt løft.

I dag går Svendborg Kommune i gang med at istandsætte den store parkeringsplads i Voldgade i Svendborg.

- Parkeringspladsen bærer præg af mange års brug, og trænger i høj grad til opfriskning.  Når istandsættelsen er færdig vil vi stadig have det sammen antal parkeringspladser. Vi vil blot have en plads der fremstår pænere, uden store vandpytter, og som vil være nemmere at vedligeholde, forklarer Ingeniør Mette Jensen.

Istandsættelsen, der forventes at tage resten af året, opdeles i 2 etaper. Etape 1 er den første halvdel af parkeringspladsen, som ligger op mod bycentret. Kun denne del af pladsen vil blive afspærret ved opstart. Anden etape omfatter den resterende del af parkeringspladsen.

- Vi deler istandsættelsen op i flere etaper, så det gennem hele perioden er muligt at parkere på den ene halvdel af parkeringspladsen i Voldgade, udtaler Mette Jensen

Det øverste asfaltlag vil blive lagt på i 2013, når begge etaper er gennemført.

Istandsættelsen bliver finansieret af de indtægter som Svendborg Kommune får fra betalingsparkering. Nogle penge som er øremærket til vedligeholdelse og istandsættelse af pladser med betalingsparkering.

Miljø og Teknik beklager de gener istandsættelsen af parkeringspladsen vil medføre.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

De unge tegner fremtidens bibliotek

24. oktober 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Svendborg Bibliotek indledte i 2008 en indsats med borgerdialog i forhold til bibliotekets forskellige målgrupper. Her var der en gruppe unge, som mødte op og bidrog med gode idéer og ønsker til, hvordan biblioteket kan blive et endnu bedre sted at være for unge.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN


I 2009 besluttede ledelsen på Svendborg Bibliotek at prioritere en ungeindsats – affødt af dialog med de unge. Der blev tilknyttet to af bibliotekets medarbejdere til at stå for projektledelsen på udviklingen af det projekt, der kaldes ’Walkie Talkie’.

Formålet er enkelt. Svendborg Bibliotek ønsker gennem dialog med arbejdsgruppen for Walkie Talkie at imødekomme unges ønsker om et tidssvarende bibliotek, der tilgodeser de unges idéer og behov med hensyn til indretning, materialer, faciliteter og aktiviteter. Walkie Talkie er etableret som ramme for denne indsats. Projektet skal nu udbredes og forankres gennem bl.a. en målrettet markedsføringsproces.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerMøllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Kullinggade 29 - 5700 Svendborg Tlf. 62 25 18 28
Speciale: miljøvenligt træ

Robinie-Egetræ-Douglasgran-Lærketræ.
Vestergade 96, 5700 Svendborg

Tlf. 62 22 47 40

Lokale annoncer

Svendborg Museum Grubbemøllevej 13, Svendborg
Tlf. 62 21 02 61


Brogade 1-3, Svendborg
tlf: 72 18 55 55

Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af MøllergadeDeltag i den kulturelle debat
www.svendborgkultur.dk
Kulturelt Samråd Svendborg


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Blues ‘n’ Roots

Svendborg Blues 'n' Roots
Tilmeld nyhedsmail

Debattemaer på bloggen

OverblikDe mest debatterede emner på bloggen finder du her

Lokalmedier  - Få Dit arrangement med

Frederiksøens fremtid

Frederiksøens fremtid
-Åben debat -Ideer og tanker -Skitseforslag

Blogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren: