Erhverv

Thiele ser forstørrelse forude

8. juni 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Hos Thiele i Møllergade ser optiker Henning Møller frem til at udvide efter godt et år som ny butikschef

AF JENS SCHNABEL
jensschnabel@hotmail.com


Der er sket ting og sager i Thiele i Møllergade, siden Henning Møller overtog ledelsen 1. april 2011. Med jysk beskedenhed mener han selv, at ”det faktisk går fornuftigt”.

- Folk kommer nu ind og siger, de vil anbefale os. Det er dejligt. Det betyder, at den kultur, vi gerne vil have, så småt begynder at bide sig fast, siger Henning Møller efter et år i Svendborg.

Udvidelsen i butikken viser sig ved, at han åbnede forretning i Marstal på Ærø 10. April, fordi der ikke længere var en optiker på øen. Han beskriver Ærø som en ø på en fin størrelse for en enkelt optiker. Hans plan om at være på Ærø et par dage om ugen holdt dog ikke helt.

- Ærøboerne har taget os med storm. Jeg er der fire dage om ugen og har været booket op med synsprøver fra morgen til aften alle dage. Der er først ledige tider i uge 21 igen til synsprøver, fortæller Henning Møller.

Den gode modtagelse på Ærø har også betydet, han har hentet en ekstra medarbejder, så de var to på Ærø efter den første uge. Samtidig er der fra 1. April også kommet en assistent mere i Svendborg.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

DanPilot valgte Svendborg til

2. februar 2012


Lars S. Ahrendtsen har stået i spidsen for DanPilot siden februar 2008.
(Foto: mitsvendborg.dk)


Svendborg blev valgt helt bevidst, da DanPilot – Lodseriet Danmark i 2010 samlede al firmaets administration på ét fælles hovedkontor. Firmaets direktør Lars Ahrendtsen mener sagtens, Svendborg kan tiltrække flere virksomheder, men det kræver et proaktivt erhvervsklima, og at byen virker tillokkende som bosætningssted.   


AF DORTHE KIRKGAARD NIELSEN
don@donn.dk

 

Med i alt 261 medarbejdere og forventninger om en omsætning for 2011 på 335 mio. kroner og en bundlinje på 25 mio. kr. er det så absolut ingen lille virksomhed, der i oktober 2010 valgte at placere selskabets hovedkontor i Det Gule Pakhus i Svendborg.

Tidligere havde DanPilot – Lodseriet Danmark kontorer i Spodsbjerg, Fredericia, Hals, Skagen, Grenå og København, men fra politisk hold var det besluttet, at der skulle skabes ét fælles hovedkontor.
- Allerede da jeg tiltrådte som direktør i februar 2008, lå der en beslutning fra Farvandsvæsenet om, at man skulle samle DanPilots administration på Fyn. Det var tænkt i nærheden af Odense, men for mig var det vigtigt at finde en by med en stærk maritim tradition og en by ikke alt for langt fra Spodsbjerg, hvor næsten 20 af vores funktionærer var ansat, så Svendborg blev valgt, fortæller Lars S. Ahrendtsen, direktør for DanPilot.
I dag – omkring et år og fire måneder efter flytningen – er Lars Ahrendtsen glad for beslutningen om Svendborg.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Robust kreativitet er vejen til vækst

23. januar 2012


- Svendborg har alt det der skal til. Det kræver blot, at man kan se og udnytte potentialerne, sagde Steffen Gulmann på erhvervslivets nytårskur i dag.

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Svendborg har ondt i erhvervsklimaet. Men nu skal det være slut. En række nye initiativer skal skabe bedre fælles forståelse mellem byråd og erhvervsliv. Og så handler det om, at skulle kunne se, hvor den robuste kreativitet ligger henne – og så udnytte alt som ligger heri.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

De var der alle sammen: Erhvervslederen, embedsmanden, lokalpolitikeren og folketingsmedlemmet, ge9’erne og alle de trofaste erhvervsinteresserede svendborgensere, som igen i år var med til at fylde Broholmsalen på Hotel Svendborg, da Svendborg Kommune og Erhvervsrådet i dag havde inviteret til nytårskur. I alt 310 tilmeldte – samme antal som de forudgående år. Og tradition tro var det borgmesteren, Curt Sørensen (A), som var første mand på talerstolen med en kort indledende velkomst, direkte efterfulgt af formand for Svendborg Erhvervsråd Steen Brogaard Larsen.

- Jeg vil gerne starte med at rose politikerne for den gode ånd de har lagt i at vise sammenhold omkring erhvervspolitikken i Svendborg, indledte Steen Brogaard Larsen nytårskuren fra talerstolen, inden han måtte konstatere, at det stadig er op ad bakke for erhvervslivet i Svendborg. – Vi står dog stadig foran store udfordringer i at skabe et bedre erhvervsklima i Svendborg, og i den fælles forståelse mellem byråd og erhvervsliv. Et godt samarbejde er afgørende for udviklingen af Svendborg Kommune, sagde Steen Brogaard Larsen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

M.T. Højgaard bygger fremtid i Svendborg

14. september 2011


Afdelingschef i MT Højgaards Svendborg afdeling, Kim Birkerød, foran byggeriet Vores Lys ud til motorvejen i Svendborg. Byggeriet koster 75 mio. kroner og bliver Sydfyns Elforsynings nye domicil i Svendborg.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Finanskrise, byggeri på lavt blus, og følgelig lukning af afdelinger for MT Højgaard på landsplan gælder ikke for afdelingen i Svendborg, hvor der ses gode projekter fremover.

AF JENS SCHNABEL

jensschnabel@hotmail.com

- Vi er kommet godt ind på markedet i Svendborg, har fået skabt et godt netværk og har også en god omsætning. Der ser ud til også på sigt at være en del opgaver i Svendborg.

Den positive vurdering for MT Højgaards udsigter til bygge- og anlægsprojekter i Svendborg kommer fra Kim Birkerød, der er afdelingschef for selskabet i byen.

MT Højgaard har mærket de sidste par års finanskrise og nedgang i byggeriet, som har ført til lukning af afdelinger i for eksempel Holstebro og Silkeborg. Det er der dog ingen udsigt til i Svendborg.

For tiden er MT Højgaard for eksempel ved at bygge et projekt på Sundhøjskolen til autistiske børn. Kim Birkerød forklarer, at MT Højgaard fik opgaven, da selskabet kunne tilbyde det rigtige projekt, fordi arbejdet med autister kræver, at institutionens rum ikke blot er bygget, men også specielt udtænkt til eleverne.

Da opgaverne er i udbud, kræver det en vis investering at byde på den slags projekter. Vel at mærke med risiko for ikke at vinde opgaven. Kim Birkerød vurderer, at det koster MT Højgaard omkring 100.000 kroner at byde på et projekt som det på Sundhøjskolen.

Samtidig er MT Højgaard også i færd med at bygge boliger på Gravergården midt i Svendborg, mens der arbejdes på at færdiggøre en administrationsbygning for skibsreder Niels Højlund Hansen ved Forskerparken i Kullinggade.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny teknologi og netværkstanke kan bringe førstehjælpen hurtigt frem

14. september 2011

Ny teknologi og netværkstanke kan bringe førstehjælpen hurtigt frem

Det private firma, FirstAED, som er stiftet på Sydfyn, har designet et helt nyt koncept som kan bringe førstehjælp og hjertestartere hurtigt frem til nødstedte. Det er en god mulighed for at få hurtig førstehjælp ved hjertestop. Der søges aktuelt midler til finansiering med henblik på at konceptet testes på Langeland ultimo 2011.


I Danmark rammes hvert år ca. 3.500 personer af hjertestop, mens de opholder sig udenfor sygehuse. Hvis der ydes hurtig basal genoplivning og de stødes med en hjertestarter øges sandsynligheden for overlevelse, det intensive indlæggelsesforløb bliver ofte kortere og risikoen for alvorlig hjerneskade reduceres.

60-80 % af hjertestop udenfor hospitalet foregår mere eller mindre bevidnet i og omkring hjemmet, og hurtig genoplivning er afgørende for patientens tilstand bagefter. For hvert minut uden hjerteslag og puls reduceres sandsynligheden for et godt resultat.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Husejere som egne energikonsulenter

8. september 2011


(Tegning: Bo Torstensen)

En online energiberegner, som er målrettet den private boligejer, og som med få klik og oplysninger er udviklet til at give svar på, hvordan boligejeren kan investere i energiforbedringer og spare penge. mitsvendborg.dk går bag om HusetsWeb.
 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com 

HusetsWeb – kort fortalt
- Begrebet HusetsWeb beskriver vores vision, et IT-program der har alle data om den enkelte matrikel. Situationen i dag er, at når man handler hus tabes meget praktisk viden om det konkrete hus. Ofte er installationstegninger smidt ud, malingsnumre er glemt osv. Det er viden, den nye husejer ofte savner, når han konkret skal foretage vedligehold i huset, fortæller idémanden bag HusetsWeb, Rudi Rusfort Kragh.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Gamle mursten på vej mod Europa

12. juli 2011Claus Juul Nielsen har siden 2003 stået bag firmaet Gamle Mursten.
(Foto: fagfotografen.dk)

Med 5 mio. kr. fra EU-programmet CIP er Svendborg-firmaet Gamle Mursten godt på vej ud i resten af Europa. Første skridt i det EU-støttede projekt er produktion i København, men målet er produktion i 2-3 andre EU-lande.

AF DORTHE KIRKGAARD NIELSEN
don@donn.dk 

2000 rensede mursten sparer miljøet for et ton Co2. Sådan lyder sloganet fra Svendborg-firmaet Gamle Mursten, og netop miljøperspektivet i at rense og genbruge mursten er faldet i særdeles god jord hos EU.
En ansøgning til EU-programmet CIP Eco-innovation og et ja fra samme giver nu Gamle Mursten mulighed for at satse på salg og produktion i flere lande i Europa.
Den endelige kontrakt lander først på skrivebordet på Skotlandsvej i løbet af juli, men Claus Juul Nielsen – indehaver af Gamle Mursten vil alligevel godt fortælle om projektet.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sydfyn kan blive nyt vin-mekka

1. juli 2011Jørgen Sejer Petersen plantede sine 2200 vinstokke i maj 2009. Første høst er til oktober.
(Foto: mitsvendborg.dk)


På Gammel Skårupvej 155 er Jørgen Sejer Petersen i gang med at bygge en vingård efter fransk forbillede. Og han er ikke i tvivl – med klimaændringerne er Sydfyn oplagt til at blive et nyt slaraffenland for vinelskere.

AF DORTHE KIRKGAARD NIELSEN
don@donn.dk


Endnu en vingård er ved at se dagens lys i Svendborg. På Gammel Skårupvej 155 er Jørgen Sejer Petersen nemlig i fuld gang med at færdiggøre sin drøm om egen vingård i sydlandsk stil.
De 2200 vinstokke blev plantet i maj 2009, da Jørgen Sejer Petersen og ægtefællen flyttede til Sydfyn, og selve vineriet står færdigt til september – en måned før første vinhøst skal i hus.
Så håndværkerne er i fuld gang med at bygge det mere end 400 m2 store hus, der skal rumme 208 m2 beboelse på øverste etage og 220 m2 vineri i underetagen. Med store buer og rustikke gyldne mursten får man hurtigt tankerne hen på vingårde på de mere sydlige himmelstrøg.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Scan-Vibro modtager PraktikPladsPrisen 2011

12. april 2011


Bronzestatuetten af kunstneren Bjørn Nørgård, som torsdag uddeles Scan-Vibro for PraktikPladsPrisen 2011.

Den Svendborgbaserede virksomhed, Scan-Vibro, vinder PraktikPladsPrisen for deres store arbejde med at fastholde og udvide antallet af lærepladser. Prisen, der er udformet af kunstneren Bjørn Nørgaard, uddeles torsdag den 14. april til Scan-Vibro.
 

Selvom det ikke er første gang, Scan-Vibro vinder en pris, så er Svendborg-vinderen af PraktikPladsPrisen beæret:

- Vi er så stolte over at få denne anerkendelse! Det er dejligt at blive belønnet for en helt naturlig del af vores virksomhed. Nemlig, at Scan-Vibro hele tiden oplærer og uddanner vores egne folk. Derfor har vi også normalt omkring seks lærlinge ud af vores 60 medarbejdere., fortæller direktør Steen Brogård Larsen.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Go2Green partner opstiller solcelleanlæg på Sydfyn

31. marts 2011


Louise Halgaard Gotfredsen fra Svendborg virksomheden Grøn Sol, og Peter Larsen fra JKEL i Ringe, på taget af AutismeCenter Holmehøj i Kværndrup, hvor et nyt solcelleanlæg skal supplere elforbruget.
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.grønsol.dk
www.jkel.dk
www.go2green.dk

Det nye klimainitiativ i Svendborg, Go2Green, vis formål er at skabe grønne arbejdspladser på Sydfyn, og reducere
CO2, begynder nu at vise resultater. I Kværndrup og på Tåsinge er Svendborg virksomhed, og partner i Go2Green, Grøn Sol, netop i gang med at opsætte solcelleanlæg på samlet 22 KW.  

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com  

Svendborg virksomheden Grøn Sol, som sælger solcelleanlæg til energibevidste husejere i hele landet, er netop i gang med at montere et solcelleanlæg på
et nyt bolig- og aktivitetstilbud for autister, som  bliver en del af AutismeCenter Holmehøj, der er beliggende i Kværndrup. AutismeCenter Holmehøj, som hører ind under Region Syddanmark, er et bo- og beskæftigelsestilbud til voksne med autisme. AutismeCenter Holmehøj består af selvstændige boenheder i Ringe og Humlehaven i Ebberup ved Assens, hvor der er tilknyttet dagtilbud til hver af stederne.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerMøllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Kullinggade 29 - 5700 Svendborg Tlf. 62 25 18 28
Speciale: miljøvenligt træ

Robinie-Egetræ-Douglasgran-Lærketræ.
Vestergade 96, 5700 Svendborg

Tlf. 62 22 47 40

Lokale annoncer

Svendborg Museum Grubbemøllevej 13, Svendborg
Tlf. 62 21 02 61


Brogade 1-3, Svendborg
tlf: 72 18 55 55

Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af MøllergadeDeltag i den kulturelle debat
www.svendborgkultur.dk
Kulturelt Samråd Svendborg


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Blues ‘n’ Roots

Svendborg Blues 'n' Roots
Tilmeld nyhedsmail

Debattemaer på bloggen

OverblikDe mest debatterede emner på bloggen finder du her

Lokalmedier  - Få Dit arrangement med

Frederiksøens fremtid

Frederiksøens fremtid
-Åben debat -Ideer og tanker -Skitseforslag

Blogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren: