Hjortø

Postbåden Hjortø klar til ny sejlsæson

3. juli 2011


Nygifte par kan som medlemmer af Postbådens Hjortøs Venner få en romantisk sejltur efter vielsen.
Foto: Bevaringsforeningen Postbådens Hjortøs Venner.

Mere end 200 medlemmer, primært svendborgensere, støtter bevaringen af postbåden Hjortø. Skibet har gennemgået en større renovering, og her i vinter har båden blandt andet fået nye kokosfendere.


AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com

Sejlsæsonen er i gang, og det betyder også, at den gamle postbåd Hjortø igen kan ses og ikke mindst høres, når den stævner ud fra Svendborg Havn, hvor den lægger til kaj i starten af den gamle træskibsbro.
Hjortø har over de sidste par år gennemgået en større renovering, og her i vinter har båden blandt andet fået nye kokosfendere. Bådelauget konstruerede en skabelon, der kunne væve runde måtter, og vinteren er gået med at væve rundmåtter på museets måtteværksted.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Model af postbåden ”Hjortø” udstilles i Danske Bank

24. januar 2011


Formand for Bevaringsforeningen Hjortøs Venner, Kjeld Søberg, her fotograferet foran modellen af den gamle post- og passagerbåd Hjortø. Modellen er lavet ned i den mindste detalje af Poul Ebbe Hansen, som også er bådfører på Hjortø, og udstilles nu i Danske Bank i Møllergade.
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.hjortø.com


Læs alle mitsvendborg.dk artikler om Postbåden HjortøTirsdag den 25. januar 2011 klokken 10.45 opstilles og ”afsløres” en model af postbåden i Danske Banks ekspeditionslokale.
Modellen er udført af Poul Ebbe Hansen, der er banjermester i postbådens bådelaug. Poul Ebbe Hansen har gennem et års tid har tilbragt hundredvis af timer i sit værksted med at skabe en model af postbåden. Modellen vil stå hos Danske Bank til udgangen af februar, hvorefter den vil blive flyttet til et andet synligt sted i byen.Initiativet til udstillingen kommer fra postbådens bådelaug, der på denne måde vil gøre opmærksom på postbådens eksistens og mulighederne for at støtte postbåden med et medlemskab af bevaringsforeningen ”Postbåden Hjortø’s Venner”.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Køb dokumentarfilmen om postbåden “Hjortø”

3. december 2010


Dokumentarfilmen “Den sejlede jo bare”, om den gamle postbåd “Hjortø”, kan ny købes på dvd.
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.hjortø.com


Læs også: Et kærlighedsobjekt fra Sydfyn på film

”Den sejlede jo bare”…
En film om postbåden Hjortø og menneskene omkring den.
 
For fem år siden påbegyndtes et kulturbevarende maritimt projekt i Det sydfynske Øhav.
Svendborg Museum overtog postbåden Hjortø, en bevaringsforening blev startet og et bådelaug fik ansvaret for drift og sejlads.

Bådelaugets opgave var at bevare postbåden i original og sejlklar stand som et stykke sejlende kulturhistorie.
 
Det er historien om bådelaugets 17 mænd og deres prægtige postbåd, der berettes om i filmen, som nu kan købes.
 
Et filmhold fulgte bådelaugets aktiviteter i 2009 og foråret 2010.
 Resultatet blev en film i tre afsnit, der nu er samlet på en DVD.  En film på ca. 45 minutter, der i lyd og billeder beretter om:
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Et kærlighedsobjekt fra Sydfyn på film

22. august 2010


Marianne Albeck og Jens Lohmann har gennem de sidste 2 år fulgt den gamle postbåd “Hjortø” med deres produktionsselskab FJERNSYNSFORENINGEN. Det er der nu kommet en dokumentarfilm ud af, som over de næste tre søndage kan ses på TV2-Fyn.
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.hjortø.com

Læs alle mitsvendborg.dk artikler om Postbåden Hjortø


AF: CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com

Den 1. august sidste år var det nøjagtig 100 år siden, at der blev indgået en kontrakt mellem Det kgl. danske Post- og Telegrafvæsen og postfører Niels Hansen Rasmussen, om fast postbådsfart mellem Hjortø og Ærø-damperen.

I den anledning har produktionsselskabet FJERNSYNSFORENINGEN i samarbejde med postbådens bådelaug og Svendborg Museum, lavet en dokumentarfilm om post- og passagerbåden “Hjortøs” historie. Filmen er nu færdigproduceret, og du kan se den over de næste tre søndage på TV2-Fyn. Første afsnit sendes i aften kl.19.30
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Maritimt historisk tilbageblik i havnen

3. august 2009


På billedet ses genskabelsen af “omstigning i Højesteneløbet” 2009
(Foto: Fra Hjortøs arkiv og mitsvendborg.dk)
www.hjortø.com

Se billeder fra begivenheden her

I lørdags den, 1. august, var det præcis 100 år siden, at der blev indgået kontrakt om bådpostfart mellem postfører Niels Hansen Rasmussen og Det kgl. Danske Post- og Telegrafvæsen. Postførerens opgave var at få kontakt med Ærø-damperen i Højestene-løbet for der at udveksle post, passagerer, købmandsvarer m.m. I den forbindelse havde Postbådens bådelaug arrangeret at genskabe oplevelsen af ”omstigningen i Højestene-løbet”. Denne gang dog i havnebassinet overfor Maritimt Centers pakhus. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

100 året for etablering af fast bådpostfart mellem Hjortø og Fyn

29. juli 2009


Omstigning i Højestene-løbet mellem Hjortø og M/F Ærøsund. Billedet er taget omkring 1960
I forbindelse med 100 års dagen for kontraktaftalen mellem Det kgl. Danske Post- og Telegrafvæsen og postfører Niels Hansen Rasmussen, vil postbådens bådelaug genskabe oplevelsen af omstigningen i Højestene-løbet lørdag den 1. august kl.15:00 i havnebassinet over for Maritimt Centers pakhus.
www.hjortø.com

Læs alle artikler om Hjortø på mitsvendborg.dk


Den 1. august 1909 blev der indgået en kontrakt om bådpostfart mellem postfører Niels Hansen Rasmussen og Det kgl. Danske Post- og Telegrafvæsen. Postførerens opgave var at få kontakt med Ærø-damperen i Højestene-løbet for der at udveksle post, passagerer, købmandsvarer m.m.
Fra 1909 til 1921 anvendtes en smakkejolle til formålet. Fra 1921 til 1954 en motorjolle.
I 1954 overtog Niels Hansen Rasmussens søn, Jørgen Greve Rasmussen opgaven som postfører. Samme år fik han bygget postbåden ”Hjortø”, som i dag ejes af Svendborg Museum og drives af postbåden ”Hjortøs” bådelaug. Postbåden var i aktiv tjeneste i 22 år. Fra 1954 til 1969 gik ruten ud til Højestene-løbet, hvor postbåden sejlede op på siden af bl.a. ”Ærøsund” for at udveksle post, mælk, passagerer m.m.
Motorfærgen ”Ærøsund” ligger fortsat i Svendborg Havn. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dokumentarfilm om post- og passagerbåden Hjortø

11. maj 2009


En ny dokumentarfilm laves om den gamle post- og passagerbåd Hjortø
(Foto: Jens Lohman)
www.hjortø.com

Projektbeskrivelse Hjortø
Fjernsynsforeningen CV

Den 1. august i år er det 100 år siden, der blev indgået en kontrakt mellem Det kgl. danske Post- og Telegrafvæsen og postfører Niels Hansen Rasmussen om fast postbådsfart mellem Hjortø og Ærø-damperen.
I den anledning laver produktionsselskabet FJERNSYNSFORENINGEN (se vedhæftede CV) i samarbejde med postbådens bådelaug og Svendborg Museum en dokumentarfilm om post- og passagerbåden “Hjortøs” historie. (Se vedhæftede projektbeskrivelse).

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Postbåden ”Hjortø” søsættes efter endt værftsophold.

28. april 2009


Den tidligere postbåd “Hjortø” er nu klar til at blive søsat efter en større renovering
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.hjortø.com

Læs også: Private sponsorer sikrer Hjortøs fremtid
Bådens kahyt og en stor del af ringdækket er udskiftet og da fartøjet har et museumsnummer, var det et krav, at arbejdet skulle udføres så originalt som muligt. Det tog lang tid og resultatet er særdeles tilfredsstillende. Fra bådelaugets side vil vi gerne takke Mikkel og Jesper for deres særdeles professionelle måde at gennemføre denne opgave på. Det kræver godt håndelag og faglig viden at arbejde med så mange skæve vinkler. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Private sponsorater sikrer Hjortøs fremtid

12. marts 2009


Fremtiden er sikret for den gamle postbåd Hjortø med private sponsorater på 35.000,-
www.hjortø.com

Se også:
“Mayday” fra postbåden Hjortø
Et sejlende stykke kulturhistorie

Der er næppe tvivl om, at postbåden bliver sejlklar til den kommende sæson. Ring-Andersens Værft har to medarbejdere beskæftiget med genopbygningen af kahytten og bådelaugets opfordring til at tegne sponsorater har foreløbig indbragt kr. 35.000 kroner fra syv lokale virksomheder, der har bevilget mellem 2.000 og 10.000 kroner. Det drejer sig om C. C. Jensen, Restaurant Børsen, Nordane Shipping, Praksis Arkitekterne, SH Group, Sydbank og Nordea.    

Bådelaugets opfordring til at støtte postbådens genopbygning er generelt blevet positivt modtaget, og flere har stillet os i udsigt, at de agter at støtte. -Jeg er derfor overbevist om, at jeg på bevaringsforeningens generalforsamling den 28. april kan meddele, at finansieringen af den store reparation til omkring kr. 150.000 vil være på plads. Skulle det glædelige ske, at der kommer yderligere midler, forestår der en større forskibs reparation inden for en tidshorisont på et eller to år. Samtidig drømmer vi i bådelauget om, at gøre fartøjet endnu mere historisk korrekt ved at finde en håndværker, der mestrer kunsten at sy sisalfendere, som Jørgen Greve Rasmussen sejlede med i 50′erne (se billede) 

Sådan udtaler Kjeld Søberg som er formand for bådelaug og bevaringsforeningen Hjortøs venner.
På den kommende generalforsamling vil Tove Zangenberg, der i mange år levede sammen med Greve, fortælle anekdoter og historier fra deres øbo-liv på Hjortø. Kommentarer: 3 kommentarer

Download hele historien om Postbåden “Hjortø”

29. august 2008


www.hjortø.com

Den 22.august skrev mitsvendborg i det første indlæg i rækken af Maritime Seværdigheder, om den tidligere post- og passagerbåd “Hjortø”.
Indlægget Et sejlende stykke kulturhistorie beskrev bådens historie, og satte fokus på det vigtige forbindelsesled fra øerne til omverdenen, som Hjortø udgjorde.
Svendborg Museum har frigjort det skrift som blev udgivet i 2007, skrevet af formanden for Bevaringsforeningen Postbåden Hjortøs Venner Kjeld Søberg, til download her på mitsvendborg.

Download skriftet her: “Den sejlede jo bare…”
 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerMøllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Kullinggade 29 - 5700 Svendborg Tlf. 62 25 18 28
Speciale: miljøvenligt træ

Robinie-Egetræ-Douglasgran-Lærketræ.
Vestergade 96, 5700 Svendborg

Tlf. 62 22 47 40

Lokale annoncer


Udvikling Fyn
Centrumpladsen 4
5700 Svendborg
tel: 62 23 57 00
Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af MøllergadeDeltag i den kulturelle debat
www.svendborgkultur.dk
Kulturelt Samråd Svendborg


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Blues ‘n’ Roots

Svendborg Blues 'n' Roots
Tilmeld nyhedsmail

Debattemaer på bloggen

OverblikDe mest debatterede emner på bloggen finder du her

Lokalmedier  - Få Dit arrangement med

Frederiksøens fremtid

Frederiksøens fremtid
-Åben debat -Ideer og tanker -Skitseforslag

Blogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren: