Monthly Archives: februar 2009

Lokalplanforslag for Silvangrunden sendes i høring

28. februar 2009

 
Efter flere års tilpasning af diverse forslag om bebyggelse på den tidligere Silvangrund, har byrådet nu endeligt besluttet at sende et lokalplanforslag i høring. Modellen på billedet er med enkelte ændringer således det der som udgangspunkt arbejdes ud fra.

Download: Forslag til Lokalplan 517 og kommunetillæg 5.19

Svendborg Byråd har på byrådsmødet 24.02. vedtaget at sende forslag til lokalplan 217 og kommuneplantillæg 5.19 for et blandet bolig og erhvervsområde ved Korsgade til offentlig høring  i 8 uger. Området omhandler den tidligere Silvangrund i Svendborg midtby.
Formålet med lokalplanen er at muliggøre opførelse af en ny bolig- og erhvervsbebyggelse beliggende i centrum af Svendborg By.
Den ny bebyggelse er disponeret i to afsnit, dels som en sluttet byhusbebyggelse i 2½ etage langs den nye adgangsvej og dels som en karrébebyggelse i 4 etager omkring en stor fælles grønning. Lokalplanen opdeles i 5 delområder, som fastlægger bebyggelsesprocent på maks. 110 på hver enkelt ejendom og fastlægger retningslinier for bebyggelsens omfang og maksimale højde for hvert enkelt delområde. Det maksimale etageantal er fastsat til 4.
Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Svendborg Rummet

27. februar 2009


Biblioteket på bloggen


www.svendborg-bib.dk

Svendborg Bibliotek lancerer nu et nyt initiativ – ”Svendborg Rummet.”
Biblioteket vil her i foråret gerne give foreninger, institutioner og enkeltpersoner i kommunen mulighed for at komme i dialog med borgerne på Svendborg Bibliotek.
Svendborg Rummet vil eksistere i hele 2009.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bibliotekets blog

26. februar 2009


Bibliotekschef
Birgitte Karmann Roslev
bibbkr@svendborg.dk

Velkommen til min blog.
Svendborg Biblioteks fortid, nutid og fremtid er mit arbejdsliv. Jeg vil gerne høre jeres meninger om dette fantastiske ”væsen”.
I er stærke brugere og borgere. I låner 1 million enheder om året. Næsten 400.000 besøgende om året. I fortjener et nyt, moderne bibliotek i Svendborg By. Et bibliotek, som er et videns- og læringscenter med spændende kulturelle indslag. Der skal ske noget på havnen i Svendborg. Områder ligger triste og øde hen – ikke til glæde for borgerne. Hvordan skaber vi forbindelsen mellem byen og havnen? Hvordan skaber vi liv og glæde på havnen for alle? Ganske simpelt: columbusægget er et nyt bibliotek på Jessens Mole, nærmere betegnet, hvor rutebilstationen nu ligger.
Dette forslag blev bearbejdet sidste forår og en stor undersøgelse foreligger. Biblioteket foreslås bygget i forbindelse med mange andre mulige aktiviteter: en markedsplads, et Madens Hus, et kulturhus for børn og unge, en ny tog- og busterminal, et sundhedshus, ferielejligheder, restaurant, cafè. Mulighederne er talrige. Men én ting blev slået fast: Et nyt bibliotek skal være det centrale. Lige nu arbejder vi på, at finde finansieringsmuligheder,- helst sammen med det private erhvervsliv. Biblioteket vil være garant for at der bliver liv og bevægelse. For at havnen besøges af alle. Unge, børn, ældre. Fra alle samfundslag.Og der skal være lange åbningstider, fra morgen til aften. Det er DIT bibliotek.
Fortæl os hvad du mener? Har du desuden lyst til at deltage i en mindre borgergruppe om emnet, hører jeg gerne fra dig. Ingen udvikling uden DINE meninger og ideer. 
Venlig hilsen
Birgitte Karmann Roslev
BibliotekschefKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dialogmøde i Tved 26.02.

25. februar 2009Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Anerkendt dansk bassist i samspil med unge fynske talenter

25. februar 2009


www.giantsteps.dk

Den danske bassist Jens Jefsen har igennem sin lange glorværdige karriere haft uendelig mange opgaver med herboende og gæstespillende amerikanske musikere. Fra sit domicil i Århus er den efterspurgte musiker bl.a. kendt fra sit mangeårige samarbejde med guitaristen Uffe Steen – men også jazzgiganter som Dexter Gordon, Johnny Griffin, Ben Webster og  Dizzy Gillespie, har han akkompagneret med sit fine basspil.  Det har længe været et stort ønske for musikforeningen Giant Steps at få besøg af den respekterede bassist, og nu er han endelig på vej til Svendborg. Torsdag d. 26. februarkigger han indenfor på Arne B i selskab med et par helt unge talenter pianisten Peter Kohlmetz og trommeslageren Jens Kristian Siqueria, der sammen og hver for sig har spillet jazz i flere år.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Borger efterlyser klare politiske holdninger i færgedebatten Svendborg-Ærø

24. februar 2009

Læserindlæg
I forbindelse med indlægget Skriv din mening på mitsvendborg.dk har redaktionen modtaget dette læserindlæg fra Eva Lauritzen, som opfordrer til debat og klare politiske holdninger i sagen om den fremtidige færgedrift mellem Svendborg og Ærø.


”SAGEN SET FRA TO SIDER”
Jeg har som medlem af bestyrelsen for Egense/Rantzasuminde Beboerforening efterlyst en debat om dette store spørgsmål. Senest overfor Nærdemokratiudvalget i efteråret 2008. Nærdemokratiudvalget kunne ikke udrede trådene, idet de kun var kommet for at høre ”borgernes” mening. 
Jeg efterlyser et møde, hvor både politikere fra Svendborg og Ærø oplyser borgerne om deres holdninger til færgedebatten. Samtidig et møde, hvor også embedsmænd ”må være på banen” og fremlægge de facts, der måtte være.
 
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvordan blev vi til – en gruppes undfangelse og opvækst

23. februar 2009


Download folderen: Vores Svendborg

For knap et år siden inviterede Kultur- og Planlægning, Svendborg Kommune, fire ‘selvkørende’ borgergrupper til på baggrund af hvert sit tema, at komme med indspark til UDVIKLINGEN AF SVENDBORG.
De 4 temaer var: ‘Bosætning, bymiljø og lokalområderne’, ‘Kultur, sundhed og fritid’, ‘Erhverv og uddannelse’, samt ‘Infrastruktur og det åbne land’.
Hermed følger resultatet fra temagruppen: “Kultur , sundhed og fritid” iform af folderen “Vores Svendborg”. Navnet til folderen, som også forventes snart at kunne fåes i trykt form, har ifølge gruppens tovholder Lone Møller, ladet sig inspirere af mitsvendborg – både med navnet og med Visionen, at lave et ’forum for medborgerskab’, så de (uudnyttede?) kræfter og den energi, som er så karakteristisk for Svendborg indgår i en langsigtet og dermed bæredygtig proces. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Verdensstjerne kommer til Svendborg

22. februar 2009


Cubansk fødte Maida Castaneda giver koncert med sit band
Pasión de Buena Vista 25.04. på Svendborg Erhvervsskole

www.fmkconcert.nu

Når Maida Castaneda kommer til Svendborg i april (25. April på Svendborg Erhvervsskole) med gruppen Pasión de Buena Vista, er det med ønsket om at bringe sit europæiske publikum tættere på den cubanske kultur og livsstil, som det er hendes mission med Pasión de Buena Vista.
Maida Castaneda blev født i 1941 i Guisa, en lille by i bjergkæden Sierra Maestra på Cuba, datter til dirigenten og lederen af det lokale orkester. Gennem sin fader opdagede hun sin passion for musik, og mødte snart den verdensberømte Bennie Morae, Cubas mest berømte komponist.
Morae, der skrev Ernest Hemingways yndlingssang, blev begejstret af det utrolige talent i den unge pige, og støttede hendes professionelle uddannelse i sang i Bayamo. Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jet Z koncert på Hansted

21. februar 2009

 Præsenterer:


Jet Z
- et orkester sprudlende spændt af energi, og med en forfriskende reminder om, hvor fedt det er bare at slippe rytmerne løs i kroppen.

www.jetzband.dk

“Play that funky music (white boy)”  -  Jet Z spiller den første af bandets koncerter i år lørdag den 28.februar på Hansted. Det sker samtidig med, at de fem funk-rockere netop er blevet færdige med deres nye demo cd, som bandet har lovet at uddele eksemplarer af i løbet af aftenen, til for eksempel “aftenes mest funkede par på gulvet”.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

John Pilkingtons “One man show” på Hansted

20. februar 2009

 Præsenterer:


www.johnpilkington.dk


Hansted 14.03. kl. 22:00
John Pilkington er en sanger og guitarist med et repertoire, som spænder vidt fra irsk folkemusik og blues til soul og rock – fra Christy Moore og Bob Dylan til Gary Moore og Bob Marley.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerMøllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Kullinggade 29 - 5700 Svendborg Tlf. 62 25 18 28
Speciale: miljøvenligt træ

Robinie-Egetræ-Douglasgran-Lærketræ.
Vestergade 96, 5700 Svendborg

Tlf. 62 22 47 40

Lokale annoncer


Udvikling Fyn
Centrumpladsen 4
5700 Svendborg
tel: 62 23 57 00
Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af MøllergadeDeltag i den kulturelle debat
www.svendborgkultur.dk
Kulturelt Samråd Svendborg


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Blues ‘n’ Roots

Svendborg Blues 'n' Roots
Tilmeld nyhedsmail

Debattemaer på bloggen

OverblikDe mest debatterede emner på bloggen finder du her

Lokalmedier  - Få Dit arrangement med

Frederiksøens fremtid

Frederiksøens fremtid
-Åben debat -Ideer og tanker -Skitseforslag

Blogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren: